De weg naar jouw ultieme droomkeuken

Keukenpunt begeleidt je dolgraag in de zoektocht naar jouw droomkeuken. 

Bereid je voor

Laat je inspireren

Zet je inspiratiemodus aan en ga aan de slag. Blader door onze website, surf op internet, lees tijdschriften, kijk filmpjes en noem maar op. Begin je wat te oriënteren en inspireren.

Bewaar je inspiratie
Het is verstandig om alles wat te tegen komt en helemaal geweldig vindt te bewaren. Dit kun je op verschillende manieren doen. Maak foto’s met je telefoon, print ze uit en plak ze in een collage. Je kunt ook de foto’s in een super handige moodboard via bijvoorbeeld Pinterest bewaren. Het maakt eigenlijk niet uit hoe, maar verzamel alles wat je mooi, handig en leuk vindt. 

>> Bij de volgende fase kun je meer lezen over wat je kunt doen met de inspiratie.

Keukenpunt TIP: Meet alvast de maten van je keuken op, dit kan zeer van pas komen!

>> Bezoek onze Pinterest pagina voor inspiratie

Verzamel al je inspiratie
Nu je begonnen bent met het oriënteren, verzamelen en inspireren, begin je al een idee te krijgen wat je wel en niet mooi vindt. Wat je wel of niet graag in je nieuwe keuken wil.

Online of offline moodboard
Als het goed is ben je al begonnen met een moodboard. Dat kan zijn dat je een stuk papier of karton gepakt hebt en de laatste trends, nieuwste technieken en mooiste kleuren hebt geplakt. Of je bent begonnen met het verzamelen van leuke foto’s en afbeeldingen van internet en hebt deze in bijvoorbeeld een Pinterest Bord geplakt. Je ultieme droomkeuken krijgt zo al een heel klein beetje vorm.

Hellup!
Wanneer je niet kunt kiezen en overloopt van inspiratie en vragen, adviseren wij om eens geheel vrijblijvend langs te komen. Bij ons in de showroom kun je de laatste trends, nieuwste technieken en modernste keukens bekijken, aanraken en zelfs ruiken als je wil. Er is ook altijd wel een medewerker aanwezig die je geheel vrijblijvend van advies kan voorzien, wanneer jij daar om vraagt. Ook kun je even helemaal los gaan in ons atelier. Hier kun je kleuren en materialen met elkaar vergelijken en matchen.

>> Volg de laatste trends en nieuwste technieken

Het koopproces

Genoeg inspiratie verzameld?
Mooi zo, dan zijn wij reuze benieuwd geworden wat jij hebt verzameld. Je mag het ons opsturen of je mag het langs komen brengen. Wij bespreken graag wat de mogelijkheden zijn met jouw aangeleverde inspiratie. 

Hoe dan verder?
Samen gaan we kijken in hoeverre het mogelijk is om jouw droomkeuken precies zo te maken als jij dat voor ogen ziet. Wij kunnen je een indicatie geven van wat de kosten ongeveer zullen bedragen en in wat voor tijdsbestek de keuken ongeveer geleverd kan worden. 

>> Vervolgens maken wij geheel vrijblijvend een 3D tekening! Bekijk de volgende fase.

Gratis 3D tekening!
Nu alle inspiratie verzameld is en jij een indicatie hebt van wat de kosten ongeveer zullen zijn, gaan wij aan de slag. Wij maken geheel vrijblijvend en gratis een 3D tekening van jouw droomkeuken. Als deze klaar is, dan kun jij via computer of tablet de keuken bekijken. 

Loop alvast door je nieuwe keuken. 
Als extra service bieden wij de mogelijkheid om langs te komen en met een VR-bril alvast door je nieuwe keuken te lopen. Zo kun jij in de virtuele wereld al helemaal jouw nieuwe droomkeuken bekijken. Je kunt er doorheen wandelen en hebt dan gelijk een heel goed beeld van hoe de keuken er ongeveer uit komt te zien. 

>> De volgende fase is een aanpassingsronde

Aanpassingsronde 
Graag nodigen wij jou of jullie samen uit om het één en ander te bespreken. Je hebt inmiddels al een goed beeld van hoe de keuken eruit komt te zien. Uiteraard zullen er vast punten zijn die je net even anders wilt zien of dat wij advies hebben om zaken net even anders aan te pakken. 

Laatste wijzigingen doorvoeren
Na het gesprek maken wij een vernieuwde 3D tekening. Die kun je thuis weer rustig bekijken. Een keertje langskomen om nog eens door de keuken te lopen met de VR-bril is natuurlijk ook geen enkel probleem.

>> Helemaal happy? Dan gaan we verder met de volgende fase

Definitief maken en realiseren
Zie jij jezelf al helemaal in je droomkeuken staan? Het ontwerp van de keuken helemaal klaar is en het is tijd om de realisatie te starten. Wij hebben inmiddels al onderzoek naar leveranciers gedaan, welke de beste prijs / kwaliteit verhouding aanbieden. Ook bespreken we nu of je de montage vakkundig door Keukenpunt wilt laten uitvoeren of dit zelf wilt gaan oppakken. Tevens is het van belang om te bespreken waar de materialen geleverd worden. Dit kan bij ons gedaan worden, maar als de ruimte er is ook bij jou. Zo maken wij in dit gesprek de realisatie definitief. Er is overigens geen aanbetaling vereist. 

>> Het is tijd voor de levering en montage in de volgende fase

Na de koop

Levering & montage
Nu de materialen zijn geleverd en je hebt gekozen om de keuken vakkundig door de eigen monteurs van Keukenpunt te laten monteren, kunnen die aan de slag gaan. De materialen zijn inmiddels ook geleverd en wij staan te popelen om die droomkeuken in elkaar te zetten. In het vorige gesprek zijn de datums al bekend gemaakt wanneer onze monteurs langs komen. Mocht er wat tussen komen, denk hierbij aan leveringsproblemen, dan hoor je dat uiteraard ruimschoots optijd. 

>> De laatste fase is oplevering en service

Oplevering
Wanneer onze monteurs klaar zijn en de keuken in elkaar is gezet, is het tijd om te testen. De apparatuur wordt ingebouwd en uitgebreid getest. Pas wanneer de keuken helemaal goed is, zijn wij klaar. 

Service
Mochten er na de oplevering problemen zich voordoen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zorgen dan dat deze problemen zo snel als mogelijk en op een gepaste manier verholpen worden. Meestal heb je lange garanties op onze apparatuur, waardoor er vaak kosteloos een apparaat gemaakt of vervangen kan worden. 

Genieten
Na oplevering is het dus genieten geblazen. Wij kijken er naar uit om ook met jouw droomkeuken aan de slag te mogen gaan.